Diëtetiek
Een diëtist kan u ondersteunen met voedingsadviezen op maat. Samen met u kijkt een diëtist naar uw voedingsgewoonten en helpt u daar de nodige verbeteringen in aan te brengen. Diëtetiek kan ook onderdeel zijn van ketenzorg: verschillende zorgverleners stellen samen één behandelplan op om u te begeleiden bij uw aandoening.
- Basisverzekering
100% vergoeding, tot maximaal 3 uur per kalenderjaar voor reguliere diëtetiek
100% vergoeding bij diëtetiek als onderdeel van ketenzorg (bij COPD, diabetes of VRM)
- AV-Compact
- AV-Student
- AV-Standaard
- AV-Top
Geen aanvullende vergoeding
Wat zijn de voorwaarden?
- Ketenzorg
-
Diëtetiek als onderdeel van ketenzorg, geldt bij COPD, diabetes of VRM (hart- en vaatziekten). Als u onder de ketenzorg behandeld wordt, heeft u daarnaast nog recht op 3 uur regulier diëtetiek, voor een andere aandoening.
- Diëtist
- Wanneer u naar een diëtist gaat, moet deze ingeschreven zijn bij het Kwaliteitsregister Paramedici.
- Medisch noodzakelijk
- Alleen medisch noodzakelijke behandelingen worden vergoed.
Wat betaal ik zelf?
Het deel dat boven de maximale vergoeding uitkomt, betaalt u zelf. Daarnaast kan er nog sprake zijn van een eigen risico of eigen bijdrage.
- Eigen risico
- Ja, vergoedingen uit de basisverzekering tellen mee voor uw eigen risico, tenzij de dieetadvisering onderdeel is van ketenzorg.
- Eigen bijdrage
- Nee, er geldt geen eigen bijdrage.
- Zorgverlener zonder contract
-
inTwente sluit met nagenoeg alle zorgaanbieders een contract af. Het afsluiten van een contract levert namelijk alle betrokken partijen (verzekerde, zorgaanbieder, zorgverzekeraar) voordelen op. Met slechts een klein aantal zorgaanbieders wordt er, om verschillende redenen, geen contract afgesloten. Indien u naar een diëtist gaat zonder contract, dan vergoeden wij de zorg tot maximaal de door ons vastgestelde vergoeding. Deze vergoeding ligt net iets lager dan bij vergelijkbare zorgverleners die wel een contract met ons afgesloten hebben.
Wat moet ik zelf regelen?
- Verwijzing
- U heeft alleen een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist, als het dieetadvies onderdeel is van ketenzorg. Voor reguliere dieetadvisering heeft u geen verwijzing nodig.
- Toestemming
- Er is vooraf geen toestemming van inTwente nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding.
- Declareren
- Gecontracteerde zorgverleners dienen hun nota’s direct bij inTwente in. Als u door een niet-gecontracteerde zorgverlener behandeld wordt, ontvangt u zelf de nota van de zorgverlener en dient u deze vervolgens bij ons in. Wanneer de nota betrekking heeft op diëtistische zorg, onderdeel van ketenzorg, dan moet u de verwijzing met de eerste nota mee te sturen. Deze kunt u eenvoudig declareren via de app of Mijn inTwente.
Welke zorgverlener?
U mag zelf bepalen naar welke erkende zorgverlener u gaat. Om te voorkomen dat u extra kosten betaalt, adviseren we u naar een gecontracteerde zorgverlener te gaan.
Zoek uw zorgverlener in de zorgatlas
Zoek in de zorgatlas naar Dietisten.
Extra informatie
Dit is een beknopt overzicht, informatie over alle uitsluitingen en beperkingen kunnen in de polisvoorwaarden geraadpleegd worden.