Betaalmogelijkheden

  • Deze mogelijkheden gelden voor zowel de premie als het eigen risico
  • Wilt u geen omkijken hebben naar uw betalingen? Kies dan voor automatische incasso
  • Pas uw betaalwijze eenvoudig aan in de beveiligde omgeving van Mijn inTwente

De betaalmethodes van inTwente

Automatische incasso

Als u via automatische incasso betaalt, dan incasseren wij uw zorgpremie en eigen risico van uw bankrekening.  In de eerste week van de nieuwe betaaltermijn (maand, kwartaal, halfjaar of jaar) wordt de premie geïncasseerd. Na een niet uitgevoerde incasso wordt er een betaalverzoek toegestuurd (zie hieronder beschreven). 

Wanneer u zich vlak voor 31 december, of begin januari bij inTwente Zorgverzekeraar heeft aangemeld als nieuwe verzekerde (per 1 januari), vindt de eerste automatische incasso mogelijk iets later plaats. Dit heeft te maken met het later inregelen van uw aanmelding in ons systeem. De eerste automatische incasso zal dan naar begin februari verschoven worden. Als u gekozen heeft voor een maandelijkse incasso, moet u er rekening mee houden dat de maanden januari én februari in één keer geïncasseerd zullen worden. Maar ook wanneer u ná 1 januari nog een wijziging doorgevoerd heeft (bijvoorbeeld uw vrijwillig eigen risico) die invloed zal hebben op het premiebedrag, zal dit in februari verrekend worden met de premie.

  • De jaarbetaling vindt plaats in januari
  • De halfjaarbetaling vindt plaats in januari en juli
  • De kwartaalbetaling vindt plaats in januari, april, juli en oktober

Overboeking via uw bank

Als uw betaalwijze op 'overboeking via uw bank' staat, dan ontvangt u bij elke nota een brief met een betaalverzoek. Hierin staat het totaalbedrag en het verzoek dit via internetbankieren over te maken onder vermelding van het betalingskenmerk. Op basis van uw correspondentievoorkeur wordt dit digitaal of per post verzonden

Betalingskorting

Verzekerden moeten de premie voor de basisverzekering (en ook voor de aanvullende verzekering) maandelijks bij vooruitbetaling voldoen. Wilt u een langere periode vooruit betalen, dan krijgt u korting. Ook wanneer u kiest voor een vrijwillig eigen risico resulteert dit in korting op uw premie. Meer informatie vindt u op de pagina over de basisverzekering.

Veelgestelde vragen

U vindt hier de veelgestelde vragen rondom het betalen van de premie en het eigen risico.