Verbandkleding en krabpakken
Verbandkleding en krabpakken worden gebruikt als ondersteunend middel bij behandeling van huidaandoeningen.
- Basisverzekering
- 100% vergoeding. Dit hulpmiddel wordt in eigendom geleverd.
- AV-Compact
- AV-Standaard
- AV-Student
- AV-Top
- Geen aanvullende vergoeding
Wat is de gebruikstermijn?
- Verbandkleding en krabpakken
- Minimaal 6 maanden per lichaamsdeel.
- Handschoenen
- Minimaal 4 maanden.
Zijn er bijzonderheden?
- Volledig krabpak
-
Bij een volledig krabpak is er maximum van 3 stuks voor kleding voor het bovenlichaam, 3 stuks voor het onderlichaam, 3 stuks van handschoenen, 3 stuks voor sokken en 3 stuks voor hoofdbedekking.
- Herhaling
-
Bij een herhaling is er een maximum van 3 stuks per 12 maanden. Kinderen die nog in de groei zijn, krijgen maximaal 3 stuks per kledingmaat.
Wat betaal ik zelf?
Het deel dat boven de maximale vergoeding uitkomt, betaalt u zelf. Daarnaast kan er nog sprake zijn van een eigen risico of eigen bijdrage.
- Eigen risico
- Ja, vergoedingen uit de basisverzekering tellen mee voor uw eigen risico.
- Eigen bijdrage
- Nee, er geldt geen eigen bijdrage.
- Leverancier zonder contract
-
Wij hebben met diverse leveranciers van hulpmiddelen overeenkomsten afgesloten. Wij maken in deze overeenkomsten afspraken over de kwaliteit, garantie, levering en service. Wanneer u ervoor kiest een hulpmiddel aan te schaffen via een niet gecontracteerde leverancier, moet er altijd vooraf een machtiging worden aangevraagd. Indien inTwente Zorgverzekeraar akkoord gaat met vergoeding van een hulpmiddel via een niet-gecontracteerde leverancier, wordt het bedrag van de vergoeding op de machtiging vermeld en wordt het bedrag na ontvangst van de nota in één keer betaald. Indien een verzekerde een hulpmiddel dat in bruikleen wordt verschaft betrekt van een niet-gecontracteerde leverancier, vindt vergoeding plaats tot ten hoogste de kosten die inTwente Zorgverzekeraar zou hebben gemaakt bij de verstrekking van een hulpmiddel in bruikleen van vergelijkbare kwaliteit, inclusief afleveringskosten en kosten voor (periodiek) onderhoud, via een gecontracteerde leverancier. De hoogte van de vergoeding kan vooraf worden opgevraagd bij inTwente Zorgverzekeraar.
Wat moet ik zelf regelen?
- Eerste keer
-
Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u toestemming nodig van inTwente. Wij hebben een schriftelijke aanvraag van uw medisch specialist of verpleegkundig specialist nodig.
- Herhaling
-
Voor herhaling (opnieuw verkrijgen) van het hulpmiddel hebben we nogmaals een schriftelijke aanvraag van uw behandelend arts of verpleegkundig specialist of uw physician assistant nodig. Onder behandelend arts wordt verstaan: huisarts of medisch specialist.
- Problemen hulpmiddel
-
Als er iets aan de hand is met uw hulpmiddel, neem dan contact op met de leverancier.
- Declareren
- Gecontracteerde leveranciers dienen hun nota’s direct bij inTwente in. Als u naar een niet-gecontracteerde leverancier gaat, ontvangt u zelf de nota van de leverancier en dient u deze vervolgens bij ons in. Deze kunt u eenvoudig declareren via de app of Mijn inTwente.
Waar kan ik terecht?
- Erkende leverancier
-
U mag zelf bepalen naar welke erkende leverancier u gaat. Om te voorkomen dat u extra kosten betaalt, adviseren we u naar een gecontracteerde leverancier te gaan.
Dit is een beknopt overzicht, informatie over alle uitsluitingen en beperkingen kunnen in de polisvoorwaarden geraadpleegd worden.