Declareren

U heeft bij inTwente drie manieren om uw nota te declareren. Het kan gemakkelijk via de Mijn inTwente app, online via Mijn inTwente en per post. Lees hieronder hoe dit te werk gaat.

Via de app

Declareren is nog nooit zo makkelijk geweest als met de Mijn inTwente app. Maak of selecteer een foto van uw nota, stuur deze naar ons op en wij doen de rest. Het is ook mogelijk om een PDF via de app in te dienen. Vind hier meer informatie over de app.

Online via Mijn inTwente

Mijn inTwente, uw persoonlijke omgeving op deze website, biedt ook de mogelijkheid om een declaratie in te dienen. In drie simpele stappen is uw declaratie ingevuld.

Per post 

Een declaratie indienen per post kan natuurlijk ook. Hierbij heeft u verschillende mogelijkheden, u kunt:

  • via Mijn inTwente een versie uitprinten waarop uw persoonlijke gegevens al zijn ingevuld.
  • een leeg declaratieformulier uitprinten en deze met de hand invullen.
  • zonder in te loggen een formulier op de website invullen en vervolgens uitprinten.
  • het formulier ook op halen bij een loket of aan te vragen bij de klantenservice. Lever het formulier met de originele nota's in bij het loket of stuur het op.
Postadres inTwente Zorgverzekeraar
Postbus 1070
7500 BB Enschede

Waar moet een nota aan voldoen? 

Declareer uw originele nota binnen 36 maanden vanaf de behandeldatum. Het declareren van een herinnering of begroting zal worden afgewezen. Controleer zelf of uw zorgverlener de volgende gegevens op de nota invult:

  • Uw naam
  • Uw adres
  • Uw geboortedatum
  • De behandeling
  • De datum van de behandeling

Let op! Voor onze vergoedingen gelden bepaalde voorwaarden. Ga dus altijd eerst naar het vergoedingenoverzicht.

Buitenlandse nota's

Heeft u een nota uit het buitenland en wilt u deze declareren? Dan hebben we altijd de originele papieren versie nodig. U kunt buitenlandnota's dus niet online declareren. Maak een kopie voor uzelf, gebruik het declaratieformulier en stuur de nota per post op. Vergeet niet de vragen op de achterkant van het declaratieformulier in te vullen.

Online declareren

We merken dat er op dit moment veel buitenlandse nota's worden ingediend. Daarom maken we het voorlopig mogelijk om buitenlandse nota's online in te dienen. U kunt deze nota's op dezelfde manier indienden als Nederlandse nota's. Op dit moment hoeft u geen extra informatie te geven. Mogelijk nemen wij later nog wel contact met u op.