Zorg in het buitenland

Gaat u binnenkort op vakantie in het buitenland? Of wijkt u voor een behandeling uit naar het buitenland? Dan is het goed om te weten hoe uw verzekering voor buitenlandse zorgkosten is geregeld en wat inTwente Zorgverzekeraar voor u kan betekenen.

Coronavirus vraag en antwoord 

Voor antwoord op uw vragen over het coronavirus met betrekking tot uw reis naar het buitenland verwijzen we u naar onze veelgestelde vragen.

Voorbereid op reis, onverwachte- of geplande zorg in het buitenland

Wanneer u voor een kort verblijf in het buitenland bent, kan het gebeuren dat u bij een dokter belandt. We spreken van een kort verblijf wanneer u korter dan één jaar in het buitenland verblijft. Dan gaat het om een vakantie in het buitenland, maar ook om een in het buitenland geplande ziekenhuisopname en behandeling van een bestaande aandoening. Een second opinion valt hier ook onder. Bekijk hieronder welke situatie voor u van toepassing is.

Wonen, werken of studeren in het buitenland

Wanneer u in het buitenland gaat wonen (hiervan is sprake bij een verblijf van langer dan een jaar), werken of studeren, gelden er andere regels. Ook zijn er aparte regels voor gedetacheerden en gepensioneerden die in het buitenland wonen of buitenlanders die juist in Nederland komen werken en/of wonen. Wij leggen per situatie uit wat dit voor u betekent.

Alarmcentrale SOS International

Als u een aanvullende verzekering heeft bij inTwente Zorgverzekeraar, kunt u 24 uur per dag contact opnemen met de alarmcentrale SOS International via (+31) 10 201 11 11. U kunt hen bellen als u:

  • tijdens uw reis ernstige medische problemen krijgt, zoals een aandoening waarvoor een ziekenhuisopname noodzakelijk is of;
  • om medische redenen plotseling naar huis moet terugkeren.

Bij een melding zal gevraagd worden om uw zorgverzekeraar, uw polisnummer, persoonsgegevens en de gegevens van het ziekenhuis en de datum van opname. Meld een ziekenhuisopname altijd binnen hooguit 3 x 24 uur aan SOS International. Doet u dat namelijk niet, dan kan het recht op vergoeding van de kosten komen te vervallen. 

SOS International wordt sterk aangeraden

SOS International kan de nodige financiële garanties verstrekken, medische contacten onderhouden met de behandelend artsen, uw verblijf in het buitenland en uw eventuele terugreis naar Nederland coördineren, taalbarrières overbruggen en financiële aspecten zoveel mogelijk buiten u om regelen.

 

Onze aanvullende zorgverzekeringen geven recht op hulp van SOS International

Let wel op, de AV-Compact en de AV-Standaard geven alleen recht op hulp van SOS International binnen Europa. De AV-Top geeft recht op wereldwijde hulp van SOS International. 

'Geneeskundige kosten' uitbreiding geeft recht op hulp van SOS International. U kunt bij deze uitbreiding van uw reisverzekering zelf kiezen voor Europa- of werelddekking.