Basisverzekering

Bent u wel eens onder behandeling geweest bij de specialist in het ziekenhuis? Of gaat u soms naar de huisarts voor een consult? Vanuit de basisverzekering bent u verzekerd voor deze medisch noodzakelijke zorg, zoals spoedeisende hulp, ziekenhuis- en huisartsenzorg. De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Iedereen betaalt hiervoor bij ons dezelfde premie: in 2022 € 127,75  (in 2021: € 124,50) per maand (€ 1.533,- per jaar).

Goed om te weten

  • Iedereen wordt geaccepteerd, ongeacht leeftijd of gezondheid
  • Iedereen betaalt dezelfde premie: geen collectiviteitskorting
  • Een hoger vrijwillig eigen risico voor premiekorting is mogelijk
  • De zorgverzekering is een combinatiepolis met vrije zorgkeuze
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd

Vergoeding basisverzekering 2021

Wat wijzigt er in 2022?

Bekijk het overzicht van alle wijzigingen.

Polisvoorwaarden

Voor vergoeding vanuit de basisverzekering moet u voldoen aan de polisvoorwaarden 2021 en de polisvoorwaarden 2022.

We bieden u vrije zorgkeuze

Onze zorgverzekering is een combinatiepolis. Met een combinatiepolis bent u vrij in de keuze van een zorgverlener en heeft u de voordelen van gecontracteerde zorg. Om de zorg voor verzekerden goed en betaalbaar te houden en daarnaast de keuzevrijheid van onze verzekerden te garanderen, maken wij met zoveel mogelijk zorgverleners afspraken over de kwaliteit en prijs.

inTwente heeft met bijna alle zorgverleners een overeenkomst maar in ieder geval met alle ziekenhuizen en grote instellingen. Als een ziekenhuis of instelling  aangeeft nog  met ons in onderhandeling te zijn, dan krijgt u uw zorg toch volledig vergoed.

In het enkele geval dat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, vergoeden wij alsnog een redelijk tarief.  

Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorgverleners.

inTwente legt uit: Wat is een combinatiepolis? (2:42)

Wat u moet weten over de premie

De premie voor 2022 bedraagt € 1.533,- per jaar (€ 127,75 per maand). Onze premie is voor iedereen gelijk, u betaalt dus niet voor de korting van anderen. Wilt u voor een langere periode vooruit betalen, dan krijgt u korting. Kiest u daarnaast voor een vrijwillig eigen risico bovenop het verplicht eigen risico van € 375,- in 2022 (2021: € 375,-), dan betaalt u ook minder premie per maand.

Lees meer over de premiekorting.


Veelgestelde vragen