Geneeskundige zorg voor specifieke patiëntgroepen
Generalistische geneeskundige zorg voor specifieke patiëntgroepen in de eerste lijn (GZSP) (Zvw) omvat zorg geleverd door een specialist ouderengeneeskunde (SO), arts verstandelijk gehandicapten (AVG), gedragswetenschapper of paramedici aan kwetsbare mensen met een complexe zorgvraag in de thuissituatie. De huisarts verwijst naar de SO, AVG of gedragswetenschapper en kan de SO, AVG of gedragswetenschapper consulteren, vragen om aanvullende diagnostiek te verrichten of vragen om de uitvoering en regie op het behandelplan na diagnostiek over te nemen. Bovendien maakt zorg geleverd aan cliënten met sterk gestoord gedrag en een lichte verstandelijke beperking (sglvg) en zorg geleverd in een groep aan kwetsbare patiënten, lichamelijk gehandicapten en mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en patiënten met de ziekte van Huntington en per 1 januari 2021 onderdeel uit de aanspraak GZSP.
- Basisverzekering
100% vergoeding bij gecontracteerde zorg
- AV-Compact
- AV-Standaard
- AV-Student
- AV-Top
- Geen aanvullende vergoeding
Wat zijn de voorwaarden?
- Voorwaarden
-
Voor de vergoeding van Geneeskundige Zorg voor Specifieke Patiëntgroepen moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:
- De zorg wordt ingezet na verwijzing van de huisarts;
- U heeft geen Wlz-(Wet langdurige zorg) indicatie;
- U woont nog thuis
Wat betaal ik zelf?
Er kan sprake zijn van een eigen risico of eigen bijdrage.
- Eigen risico
-
Ja, vergoedingen uit de basisverzekering tellen mee voor uw eigen risico. Wanneer de huisarts, een SO, AVG, gedragswetenschapper of paramedici consulteert of groepszorg wordt ingezet behorend bij de aanspraak GZSP, zal dit ook meetellen voor uw eigen risico.
- Eigen bijdrage
- Nee, er geldt geen eigen bijdrage.
- Zorgverlener zonder contract
-
Bij ons heeft u vrije zorgkeuze. Als een zorgverlener geen contract met ons heeft, kan het wel zijn dat u een deel zelf moet betalen.Wij vergoeden per prestatie maximaal 75% van het NZa-tarief.
Wat moet ik zelf regelen?
- Verwijzing
-
U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts.
- Toestemming
- Er is vooraf geen toestemming van inTwente nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding.
- Declareren
- Gecontracteerde zorgverleners dienen hun nota’s direct bij inTwente in. Als u door een niet-gecontracteerde zorgverlener behandeld wordt, ontvangt u zelf de nota van de zorgverlener en dient u deze vervolgens bij ons in. Deze kunt u eenvoudig declareren via de app of Mijn inTwente.
Welke zorgverlener?
U mag zelf bepalen naar welke erkende zorgverlener u gaat. Om te voorkomen dat u extra kosten betaalt, adviseren we u naar een gecontracteerde zorgverlener te gaan.
Zoek uw zorgverlener in de zorgatlas
Dit is een beknopt overzicht, informatie over alle uitsluitingen en beperkingen kunnen in de polisvoorwaarden geraadpleegd worden.